top of page

Wat betekent emotionele intelligentie voor jou? Kijk het filmpje en leer hoe je jouw EQ ontwikkelt.In ons hoofd weten we het allemaal. Maar is dat ook wat ons gevoel ons zegt? Vaak hebben we een 'idee' over hoe dingen moeten en 'weten' we het wel. Onze ratio stuurt ons richting het doen, het oplossen en het doorgaan. Wij mensen zijn altijd onderweg, hebben een missie, willen iets doen, maar soms ontbreek dat plan en 'weten' we het simpelweg even niet meer. Het lukt dan maar niet om voor veel zaken een passende oplossing te vinden.


Ons hart verteld wat we voelen. Inmiddels is de wetenschappelijk vastgesteld en ook bij steeds meer mensen bekend dat ons hart niet slechts een pomp is die bloed door ons lichaam brengt. In ons hart zit een deel van onze 'emotionele huishouding'. Emoties zijn van grote invloed op hoe we onszelf zien, onszelf voelen en dus welke keuzes we maken. Leren luisteren naar emoties, leren kiezen wat écht goed voor je is i.p.v. maar gewoon doen wat er van je verwacht wordt. En, je gevoel en intuïtie inzetten in je dagelijkse leven.


Het lichaam geeft signalen waar je iets mee moet. 'Goed in je vel zitten' is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Signalen herkennen en erkennen is niet wat we automatisch doen. We zijn zelfs door ons verleden, trauma's en ervaringen eerder geneigd de signalen weg te stoppen. Emotionele intelligente mensen, (h)erkennen deze signalen en triggers in het lijf tijdig en weten hun patronen daardoor om te buigen.


Herken jij de signalen in je lichaam? of is het vaak te laat en word je geconfronteerd met lichamelijke klachten omdat je de signalen te vaak hebt genegeerd?...


Wil jij beter is staat zijn deze signalen te herkennen? boek dan een gratis sessie ter inspiratie en kennismaking.

Comments


bottom of page