top of page

Een goede integratie van je ervaringen na een ademsessie

Er kan veel aangeraakt worden tijdens een ademsessie. Diep weggestopte en vastgezette emoties en/of fysieke blokkades. Maar ook kun je onverwachts te maken krijgen met pijnlijke herinneringen van traumatische gebeurtenissen. Het ademwerk zet veel in beweging en er komt dus veel los.


We gaan ervanuit dat dit goed is.... tenminste, als dit je helpen gaat om dingen in een ander perspectief te zetten, zodat deze je helpen in je proces van verwerking en groei.

Maar, wat nou als je tijdens of na je ademsessie erg veel onrust ervaart en deze onrust je meer stress brengt en het je gaat belemmeren in je mentale of fysieke welzijn?

Na het horen van diverse ervaringen van deelnemers bij diverse ademcoaches is de uitkomst dat niet iedere ademsessie even goed is opgevangen door de ademcoach. En dat er zelfs mensen die een angst om het nogmaals te doen.


We hebben voor jou de belangrijkste tips, waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een ademcoach, uiteengezet. Onderzoek Doe altijd eerst een vooronderzoek naar de ademcoach en check of deze een gedegen opleiding heeft gehad. Veel ademcoaches noemen zich therapeut, terwijl ze slechts een drie daagse opleiding hebben gevolgd.

Therapeutische kennis Is de ademcoach uitgerust met genoeg ervaring op het gebied van Trauma. Traumawerk is niet makkelijk, het vraagt een meerjarige opleiding en ervaring in hoe te handelen in moeilijke situaties. Welke medische kennis heeft de ademcoach? Welke lichaamsgerichte handelingen kan deze inzetten om je optimaal te begeleiden? Bijvoorbeeld bij angst, hyperventilatie, stress, dissociatie e.d...

Nazorg of doorverwijzing Welke nazorg kreeg of krijg je van de ademcoach. Een goede ademcoach weet wat nodig is en twijfelt geen seconde om jou datgene aan te bieden wat bij jou past. Dit kunnen fijne tips zijn voor een goede integratie, maar misschien nog wel belangrijker, een doorverwijzing naar een therapeut die kan verder helpen met de traumatische stukken.

Van mond op mond De beste reclame is nog steeds de mond op mond reclame. Ook al is dat geen garantie voor de toekomst. Dus heel belangrijk is wat jij zelf nodig hebt helder te krijgen. Ben je iemand voor in de groep of juist niet. Wij weten uit eigen ervaring dat een ademcirkel (een groepssessie) een hele mooie energie en dynamiek kan genereren. Echter, dat is soms een te grote stap voor een eerste keer en ga je liever voor een 1 op 1 ademsessie.

Heb je een ademsessie op je bucketlist staan? Of heb je nog vragen?

Schroom dan niet om ons te bellen, of om eens een Cacao en Ademcirkel te komen doen bij ons in HET BUITENHUIS.


Lieve groet, Simone & LarissaCommentaires


bottom of page