top of page

SCHOOL VOOR EMOTIONELE INTELLIGENTIE 

Creëer een betere wereld door te leren hoe emotionele intelligentie het verschil maakt

Paardencoaching

Eén van de krachtigste vormen van Biofeedback

 

Het paard is een gevoelsdier, lichamelijk en emotioneel. De lichaamstaal is hun voornaamste communicatiemiddel. Hun gevoeligheid is hun grote succesfactor en maakt dat ze al meer dan 25 miljoen jaar in deze wereld overleven. Paarden bezitten de perfecte combinatie van kracht en kwetsbaarheid. Ze zijn nieuwsgierig, moedig, eerlijk en zonder oordeel. 

 

Omdat paarden kuddedieren zijn, willen paarden eigenlijk maar één ding, "zo snel mogelijk een 'wij' zijn". Paarden hebben dus de sterke behoefte om met de ander in verbinding te zijn. In het nieuwsgierige contact wat paarden leggen, kom je dan jezelf tegen.

 

Hoe ont-moeten wij mensen, of hoe ontmoet ik, wat neem ik mee in de verbinding met de 'ander' en wat niet. Omdat wij mensen veelal op onze ratio acteren is het fijn om weer eens helemaal in rust te kunnen ervaren en ontdekken hoe wij met onze gevoelens omgaan.

Stop je belangrijke gevoelens weg en heb je leren overleven in deze drukke wereld? Of ben je snel overprikkeld en voel je je vaak onder druk gezet door je omgeving? In de sessies met paarden leer je als het ware weer 'thuis' te komen bij jezelf.


Je ontdekt en leert;

  • hoe je jouw gevoelens en ook grenzen kunt herkennen,

  • beter naar je gevoel te gaan luisteren

  • en hoe je signalen vanuit je gevoel in kunt zetten je dagelijks leven

  • dat jezelf veel invloed hebt op je eigen energielandschap

  • hoe jij van je automatische piloot kunt afkomen

 

Dus, leef jij te vaak op de automatische piloot en wil je bewuster leren omgaan met je gevoelens en je gedachten? Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar je kunt het leren via het coachen met paarden. Soms is alleen al simpelweg bij een paard zijn een hele fijn manier om even van de automatische piloot af te komen. 

Het onbewuste bewust maken.

Paarden zijn de ideale begeleiders naar het verborgen gebied waarin je jezelf kunt ont-dekken en ontwikkelen. 


Begeleid jij mensen in persoonlijke groei en wil je leren hoe je procesbegeleider wordt met behulp van paarden?

kijk dan voor meer informatie op de pagina Opleiding Paardencoach

 

Kom en ervaar in onze paardencoaching/workshops hoe paarden ook in jouw leven het verschil kunnen maken. 
 

Hieronder zie je in de eerste video de uitleg hoe de connectie van mensen en paarden werkt. Daaronder het interview bij Editie NL. en een korte film over paarden in therapie.

4 handen

Vier handen op één buik

In deze aflevering was ook de EQ Academy te gast in het programma Vier handen op één buik. In deze laatste aflevering nam Ellen Hoog, Naomy mee naar de manege. De Paardencoaching stond in het teken van de grip loslaten en zichzelf en de ander wat meer ruimte durven geven.

Wil jij net als Naomy, Ellen Hoog, Maartje Paumen en andere spelers van het National Hockey team een stap maken in je persoonlijke ontwikkeling? geef je dan op via onderstaand veld en ontmoet Larissa in een persoonlijke sessie paardencoaching.

Emotionele intelligentie - EQ bij paarden.png

Aanmelden voor een paardencoaching/workshop
kan via onderstaande link.

"In de sessies met paarden leer je als het ware weer 'thuis' te komen bij jezelf." ~ Maartje Paumen ~ Je ontdekt en leert; - hoe je jouw gevoelens en ook grenzen kunt he...
Paardencoaching
1 uur 30 min
€145
Er kan momenteel niets worden gereserveerd
Workshop
bottom of page