top of page
Paardencoaching EQ Academy.jpeg
bovenkant pagina

SCHOOL VOOR EMOTIONELE INTELLIGENTIE 

Creëer een betere wereld door te leren hoe emotionele intelligentie het verschil maakt

Welkom bij de (Individuele) opleiding Paardencoach te Nederland

NEDERLANDSE ACADEMIE COACHEN MET PAARDEN 

Luister en kijk naar wat Lenny vertelt over haar ervaring met de Opleiding.

Direct starten, geen wachttijden, een individuele opleiding afgestemd op jouw persoonlijke plan.

EAD Coach, (Equine Assisted Development) 
Deze opleiding telt ongeveer 10-12 intensieve (praktijk)gerichte en Theoretische (online) sessies waarvan een (nul meting) als  kennismaking met paard wordt gedaan*, diverse praktijk coachsessies, het geven en begeleiden van coaching sessies met paarden, je leert sessies te organiseren vanuit jouw eigen opleidingswensen, je maakt video opdrachten, online reflecties, paardenscreening, theoriesessies in Het Buitenhuis waar je leert welke modellen en technieken het beste aansluiten bij paardencoaching binnen jouw coachpraktijk.

Extra: Neurologische Niveaus (NLP) - Jouw Zielsmissie in beeld.
 

*Een nulmeting is een inventarisatie van de huidige situatie waarbij de resultaten worden meegenomen als uitgangspunt voor de ontwikkeling tot Paardencoach.

De EAD Coach is in staat om:

 

 • Zelfstandig de coachvraag van een individueel coaching traject vast te stellen en een coachee te begeleiden in zijn/haar coaching / hulp -vraag.
   

 • Zelfstandig een coachingsessie te faciliteren voor 1 of een kleine groep met behulp van het paard,
   

 • Als (Co-)Coach te worden ingezet binnen trainingen en coaching sessies van de EQ Academy,
   

 • Zelfstandig een team of groeps-workshop met behulp van paarden te faciliteren aan een kleine groep deelnemers.
   

 • Zelfstandig een opdracht voor de EQ Academy te faciliteren.

 

Onze missie
Een betere wereld creëren door te leren hoe Emotionele Intelligentie het verschil maakt. Bij jong en oud, in het bedrijfsleven, onderwijs, zorginstellingen en thuis. Met de opleiding tot EAD Coach leren wij jou hoe je met behulp van paarden, individuen en groepen in beweging krijgt en helpt ontwikkelen.

Je ontvangt een eigen (online) map met daarin alle theorie, naslagwerk en foto/ video materiaal. Jouw reflecties, de theorie en andere informatie kun je in een de handige (hardkopie) map stoppen die je ontvangt bij aanvang.

Voor wie?

Je past binnen de doelgroep van deze opleiding als je: 

 • direct wilt starten en niet nog wilt wachten op een startdatum verderop in het jaar.

 • een maatwerk opleiding wilt die op jouw specialisatie, ervaring, en competenties aansluit.  

 • wel of geen eigen paard hebt.

 • wilt samenwerken met de coaches van de EQ Academy 

 • werkzaam bent als: HRM adviseurs, P&O medewerker, zorgverlener, pedagogisch medewerker, coach, trainer, maatschappelijk werker, of als andere hulpverlener of begeleider, die zich willen richten op de ontwikkeling van individuen, kleine teams en groepen met behulp van paarden.

 

Individuele opleiding Paardencoach

Je start met een exclusief, individueel programma waarbij je samen met je opleider de data vaststelt.

 

De duur van de opleiding is dus helemaal afhankelijk van hoeveel tijd jij in je agenda vooraf de eerste vijf data vaststelt. Na deze vijf bijeenkomsten wordt het tweede deel van vijf data ingeplant en als laatst wordt de examenopdracht vastgesteld. 

Tussentijds wordt getoetst en gemeten waar je zit m.b.t. het te behalen basis niveau van EAD Coach. Soms komt het voor dat iemand niet voldoende heeft aan de hoeveelheid opleidingssessies, omdat er niet genoeg ervaring is met coachen voorafgaand aan de opleiding. Of omdat iemand meer modules wil doen, bijvoorbeeld team coaching of kindercoaching. Dat wordt dan samen besproken en heb je de mogelijkheid deze extra te doen. De kosten voor de extra modules worden dan ook besproken.

Kosten Individuele opleiding EAD Coach:

€2.422,-

*ALL-In is inclusief trainingsmaterialen - je ontvangt toegang tot een online theoriemap, een hardkopie map, je eigen foto en video materiaal die tijdens de opleiding zijn gemaakt voor eigen gebruik.  

De prijs is exclusief btw.

Wil jij het verschil maken als gedragstrainer en procesbegeleider en met behulp van paarden, mensen begeleiden in hun ontwikkeling in het vinden van hun talenten en kwaliteiten? 

 

Geef je dan op voor een kennismaking met de oprichter van de EQ Academy

Larissa Gies.

Coach Emotionele intelligentie
lees hier verder

Doel van de opleiding

Opleiding in de methodiek van het inzetten van paarden in ontwikkelprogramma’s voor coaching en training van teams, groepen en individuen. Aanvullend kun je worden ingezet als EAD Coach in coaching en trainingstrajecten van de EQ Academy.

 

Locatie & Werkwijze

De EQ Academy werkt in Nederland op de locatie van degene in opleiding en in Het Buitenhuis. Dat betekend dat als jij in jouw omgeving een locatie hebt waar je gebruik kunt maken van de faciliteiten en paarden, deze plek gebruikt zal worden voor jouw praktijklessen.

 

Als eerste en enige hebben wij op Ibiza sinds 2013 ook een opleiding locatie. En hier zijn wij natuurlijk best heel erg trots op.

 

Op beide locaties begeleiden en ontwikkelen wij met behulp van paarden in training, coaching en opleidingen mensen te ontwikkelen op het gebied van emotionele intelligentie.

De EQ Academy werkt op basis van de principes van Action Learning. De coach in opleiding leert in de opleiding door te doen, te experimenteren, te ervaren en te reflecteren. De vertaling naar de praktijk van de coach in opleiding staat centraal. Kortom, in deze opleiding gaan deelnemers actief aan de slag op het droge maar vooral in het diepe.

Onze uitgangspunten

 • Leren is groeien, een continue-proces en houdt niet op aan het einde van de opleiding. 

 • Leren aan de EQ Academy is zowel een individueel proces als een groepsproces.

 • De opleiders faciliteren en begeleiden de deelnemers in het leerproces tot EAD Coach.

 • Wij bieden afwisselende interventies met paarden, aansluitend op het leerproces van de deelnemers als coach i.o.

 • De omgeving is voor de coach i.o. een grote leertuin waarin tijd, ruimte en gelegenheid is om het geleerde in praktijk te brengen. 

 • Voor groei heb je ruimte nodig. Ruimte in tijd (agenda) en omgeving (de juiste input van anderen).

 • Vaker in contact zijn met onze bezieling, waardoor steeds meer mensen de frequentie van een hoger bewustzijn ervaren en ontwikkelen kunnen.

Certificaat 

Aan het einde van de opleiding ontvang je van de EQ Academy het Certificaat EAD COACH. Met dit certificaat heb je ruim voldoende kennis en kunde op het gebied van coaching en training met behulp van paarden om workshops, trainingen of coaching te faciliteren en begeleiden.

Wil je komen kennismaken of heb je een vraag?

Bel naar: 0172-854525 of bel Larissa op: 06-55895494

aanmelden

"

Paarden maken enorm veel los bij mensen, het is één van de meest krachtige vormen van biofeedback.


Als begeleider en coach leerde deze opleiding mij hoe optimaal om te gaan met wat er los komt. 

 

Wie zich gelukkig voelt met het geluk van anderen, bezit een rijkdom zonder grenzen.

"

bottom of page