Creating a better world by learning how Emotional Intelligence can make the difference.

SCHOOL FOR EMOTIONAL INTELLIGENCE

Heartmath Terapeut Zuid Holland

Larissa Gies

"In juni 1998 vloog ik samen met mijn vader terug uit Australië naar Nederland. Na mijn vijfjarig verblijf in met name de Outback besloot ik dat Nederland voor mij de plek is om oud te worden. Mijn vader vloog in 3 dagen heen en weer van Amsterdam naar Cairns om mij te vergezellen naar huis. Het was een bijzondere reis, deze reis terug naar huis, emotioneel en verwarrend. op basis van intuïtie had ik besloten toch oud te willen worden in Nederland."

 

"Hoe voel je je" zei mijn vader vlak voor het opstijgen... waarop ik zei; "een beetje leeg en onbestemd" Ik vroeg hem, "hoe ga ik nu wat ik hier in de Outback in vijf jaar heb geleerd en opgezet in Nederland voortzetten"? Waarop mijn vader mijn hand vast pakte en antwoorde; "jij vindt jouw cowboys wel..."

 

Doordat Larissa opgroeide tussen paarden leerde zij veel over hoe deze wezens, hun eigen manier van begrijpen, contact maken en samenwerken met ‘de ander’. Dit intrigeerde Larissa en zo is zij haar zoektocht begonnen naar wat paarden zulke succesvol dieren maakt. Het was met name door het werken met paarden in de Outback, tijdens haar verblijf in Australië, waar zij nog meer leerde over de bijzondere factoren die paarden zo intrigerend en zo succesvol maken. "Paarden leven in het NU en dat doen ze al miljoenen jaren".

Hier werd Larissa duidelijk dat paarden efficiënt en voorspelbaar gedrag tonen, grenzen aan geven, angst en ergernis uiten maar ook ontspanning en affectie tonen.

 

Tijdens één van haar vele observaties van de wilde paarden en kuddes in de uitgestrekte vlaktes van Outback Australië, kreeg zij haar eerste belangrijke inzichten die zij gebruikte voor de ontwikkeling van de diverse coaching en ontwikkelingsprogramma’s. In een later stadium is zij deze ‘succesfactoren’ de code voor synergie, leiderschap, samenwerken en communiceren gaan noemen.

Deze succesfactoren vormen nu de basis van alle ontwikkelings-sessies binnen de diverse organisaties die zij vandaag de dag runt. 

 

Larissa;

"Tijdens deze periode voelde en wist ik dat deze kennis een belangrijke bijdrage zouden gaan leveren aan de kijk op verandering en ontwikkeling van mensen”. Vanaf dat moment gebruikte ik alleen nog maar deze methode om de ‘cowboys’ in de Australische Outback op een efficiënter en vriendelijker manier met hun paard en elkaar om te laten gaan. Synergie tussen hoofd en hart is een kwaliteit die paarden al miljoenen jaren succesvol maken. Het is hun feedback die het ons mogelijk maakt om op een dieper niveau te leren over onszelf en elkaar, of de dag succesvol was, of het einddoel werd bereikt, of iedereen ‘s avonds zonder kleerscheuren weer thuis kwam, maar vooral of iedereen gelukkig was met zijn of haar plek en de manier waarop er werd gewerkt”. 

 

Na haar terugkomst in Nederland heeft Larissa deze (inmiddels bewezen) succesvolle werkmethode kunnen integreren in ontwikkelprogramma’s van de EQ Academy. 

 

Larissa is oprichtster van Paard & Trainingen (2001) waar zei werkzaam is als procesbegeleider binnen team en managementtrainingen en coaching voor organisaties en individuen. Daarnaast is zei oprichtster van de HRM Academy (2009) waar zei nu als één van de opleiders actief is en maximaal twee keer per jaar een selectieve groep mensen opleidt tot EAD Coach. (EAD Equine Assisted Development).

Sinds 2009 is dan ook de HRM Group op initiatief van Larissa opgericht waar zij als lid mee werkt aan het zelfde doel als een paardenkudde; "elkaar in beweging houden, van elkaar te leren, te helpen en ontwikkelen". De HRM Group werkt aan diverse projecten als verdieping, trainingen, onderzoek en innovatie m.b.t. EAD (Equine Assisted Development). 

 

EQ Academy

Vanaf 2010 is deze nieuwe organisatie gevormd waarbij alle traningen, coaching en opleidingen zijn samengevoegd. Omdat de vraag op ontwikkeling van het EQ (emotionele intelligentie) steeds meer toegenomen is het 'nut' van EQ steeds duidelijker wordt, zet Larissa zich momenteel in rondom de ontwikkeling van de "School for emotional Intelligence". Als EQ Coach begeleidt zij volwassenen, kinderen, in groepen maar ook individueel in hun persoonlijke groei en zoektocht naar persoonlijk leiderschap. Sinds 2012 is Larissa ook actief als coach en sparringpartner achter de schermen voor vele sporters op midden en hoog niveau. 

 

Wat anderen zeggen over Larissa.

Larissa Gies Coach EQ.jpg

Maak kennis met:

Larissa Gies

 

 • 1968 geboren Zutphen - Nederland

 • 1991 SPH - Hogeschool Amsterdam

 • 1993 Counseling en Coaching

 • 1993 - 1998 Werkzaam in Australië

 • 1996 - Equine Management 

 • 1998 - 2000 Manager/coach sportsector

 • 2000- 2003 Unit Manager uitzendbranche 

 • 1999 Ontwikkeling trainingsprogramma's voor teams

 • 2001 Oprichting Paard & Trainingen met als eerste opdrachtgever TPG Post.

 • 2002 Train the Trainer (Canada)

 • 2009 HRM Academy opleiding en MasterClass voor EAD Coach

 • 2009 HRM Group platform en netwerk organisatie voor EAD Coaches

 • 2012 Nieuw opleidingscentrum 
  EQ Academy "school for emotional intelligence"

 • 2014 opzet van De MasterClass Ibiza een Journey of a lifetime. Een Ibiza retraite voor persoonlijke groei en leiderschap. 

 • 2017 Gelicenseerd HeartMath Therapeut.

 • 2020 De Vrouwentempel.

 • Diverse opdrachtgevers in Nederland voor de begeleiding van teams en managers in samenwerken, leidinggeven en communicatie.

 • Jaartraject Coaching 

 

Missie:

Creating a better world by learning how Emotional Intelligence can make a difference.

 

Larissa;~ “Ik vergeet nooit meer alle wijze lessen die ik van de paarden heb geleerd en nog steeds leer. Daarnaast schuilt er in allen van ons een stukje “cowboy” waarbij paarden ons waardevolle inzichten en ontdekkingen kunnen brengen.

 

De Outback van Australië heeft mij geleerd dat alles wat je doet, met elkaar verbonden is. Zonder ontmoeting geen verbinding, zonder verbinding geen uitdaging.

Waar wij mensen vaak aan voorbij gaan, is voor paarden nou juist de essentie van hun bestaan”....    

Dagelijks werk ik binnen mijn programma's met de succesfactoren die paarden door de eeuwen heen hebben doen evolueren. Organisaties en individuen leren door op een ander niveau betrokken te zijn met elkaar. Het interactieniveau is waar wij vaak nog kanzen laten liggen, terwijl dit niveau voor het grootste gedeelte bijdraagt aan een veilig climaat. Een veilig climaat draagt bij aan open communicatie, gezamenlijke verantwoordelijkheid, initiatief en flexibiliteit.

Larissa Gies Coach EQ
Equine Assisted Development
Teamleadership Development
Outdoor Teamcoaching
Leiderschapscoaching
Paardencoaching Ibiza
Paardencoaching Ibiza
Larissa Gies EQ Coach
teamcoaching emotionele intelligentie
p (horsewhispering)
Paardenkudde Veluwe
Natural Horsemanship Ibiza
Larissa Gies - Coach emotionele intelligentie
Inspirerende locatie
Met dochterlief
Coachweek Ibiza