top of page
Holistische Retraite Ibiza.png

SCHOOL FOR EMOTIONAL INTELLIGENCE

Creating a better world by learning how Emotional Intelligence can make the difference.

Larissa Gies

"In juni 1998 vloog ik samen met mijn vader terug uit Australië naar Nederland. Na mijn vijfjarig verblijf in voornamelijk de Outback voelde ik dat Nederland voor mij de plek is om oud te worden. Mijn vader vloog in 3 dagen heen en weer van Amsterdam naar Cairns om mij te vergezellen naar huis. Het was een bijzondere reis, deze reis terug naar huis, emotioneel en verwarrend. op basis van intuïtie had ik besloten toch terug te gaan. Australië zal altijd een bijzondere plek in mijn hart houden. 

 

"Hoe voel je je" zei mijn vader vlak voor het opstijgen... waarop ik zei; "een beetje leeg en onbestemd" Ik vroeg hem, "letterlijk en figuurlijk, want hoe ga ik nu wat ik hier in de Outback in vijf jaar heb geleerd en gedaan in Nederland voortzetten"? Waarop mijn vader mijn hand vast pakte en antwoorde; "jij vindt jouw cowboys wel..."

 

Doordat Larissa opgroeide tussen paarden leerde zij veel over hoe deze bijzondere wezens. Hun eigen manier van begrijpen, contact maken en de natuurlijke manier van willen samenwerken met ‘de ander’. "Paarden zijn nieuwsgierig en hebben lef en dit zijn bijzonder belangrijke eigenschappen voor persoonlijke groei, maar ook voor de groei van de ander". Paarden denken niet in een 'ik' of een 'jij', maar in  'wij'. Het collectief en het grote geheel is waar ze op acteren en bewegen. 

Dit intrigeerde Larissa zo, dat zij haar zoektocht begon naar wat paarden nou zo succesvol maakt. Ze leven immers al miljoenen jaren op deze aarde en zijn er nog steeds.

 

Het was door het werken met paarden in de Outback, waar zij het meeste leerde over het veld waarin paarden zich begeven. "Paarden leven in het NU en dat is iets wat wij een beetje vergeten zijn". Het werd mij steeds duidelijker dat paarden efficiënt en voorspelbaar gedrag tonen, grenzen aan geven, angst en ergernis uiten maar ook ontspanning, spelen en affectie tonen.

 

Tijdens één van haar vele observaties van de wilde paarden en kuddes in de uitgestrekte vlaktes van Outback Australië, kreeg zij haar eerste belangrijke inzichten die zij gebruikte voor de ontwikkeling van diverse coaching, therapie en ontwikkelingsprogramma’s. In een later stadium is zij deze ‘succesfactoren’ de code voor synergie, leiderschap, samenwerken en communiceren gaan noemen. Deze succesfactoren vormen nu de basis van alle ontwikkelings-sessies binnen de diverse organisaties die zij vandaag de dag begeleidt.  

 

Larissa;

"Tijdens deze periode voelde en wist ik dat deze kennis een belangrijke bijdrage zouden gaan leveren aan de kijk op verandering en ontwikkeling van mensen”. Vanaf deze ontdekking gebruikte ik alleen nog maar deze methode om de ‘cowboys’ in de Australische Outback op een efficiënter en vriendelijker manier met hun paard en elkaar om te laten gaan. Want, het is deze synergie tussen hoofd en hart die zo enorm voelbaar is in het bijzijn van paarden.

 

Het is hun feedback op ons gedrag en visa versa die het mogelijk maakt om op een dieper niveau te leren over: 
- ons pad en de zingeving

- emotionele blokkades

- overtuigingen en patronen

- hoe je in het leven staat

- wat je tegenhoudt 

- spirituele bewustwording


In 1998 introduceert Larissa de Paardencoaching in Nederland in het bedrijfsleven en voor particuliere begeleiding. De paarden zijn nog regelmatig een onderdeel in haar trajecten als: coaching, therapie, teamontwikkeling, en opleidingen.

 

Larissa Werkt als Psychodynamisch Therapeut vanuit haar eigen praktijk in Het Buitenhuis in Aarlanderveen. 

 

Hier is zij werkzaam is als procesbegeleider, transformatiecoach en opleider. In 2009 heeft zij de HRM Academy opgericht waar zei als opleider maximaal twee keer per jaar een selectieve groep mensen opleidt tot EAD Coach. (EAD Equine Assisted Development). 

 

Met een fijn team biedt Larissa diverse vormen van begeleiding en ontwikkeling onder één dak. Omdat de vraag naar EQ en SQ (emotionele intelligentie/ spirituele intelligentie) steeds meer toegenomen is, en het 'nut' ervan steeds duidelijker wordt, zet Larissa zich momenteel in rondom de ontwikkeling en opleiden van coaches en therapeuten in haar organisatie en daarbuiten. 
 

Sinds 2012 begeleid Larissa diverse sporters op midden en hoog niveau. In 2016 begeleide zij Alyson Annan (bondscoach Nederlands elftal dames hockey) en haar team in de aanloop naar de Olympische Spelen. 
 

In 2013 introduceert Larissa als eerste de Paardencoaching op Ibiza binnen de retraites die zij daar organiseert, voor vrienden en vrienden van vrienden. 

Heartmath Terapeut Zuid Holland

Maak kennis met:

Larissa Gies

 

 • 1968 geboren Zutphen - Nederland

 • 1992 SPH - Hogeschool Amsterdam

 • 1993 Counseling en Coaching

 • 1993 - 1998 Wonend en werkzaam in Australië

 • 1996 - Equine Management 

 • 1998 - 2000 Manager/coach sportsector

 • 1999 Ontwikkeling trainingsprogramma's voor teams

 • 2000- 2003 Unit Manager/trainer in de uitzendbranche 

 • 2001 Oprichting Paard & Trainingen met als eerste opdrachtgever TPG Post.

 • 2002 Train the Trainer (Canada)

 • 2009 HRM Academy opleiding en MasterClass voor EAD Coach

 • 2009 HRM Group platform en netwerk organisatie voor EAD Coaches

 • 2012 Nieuw opleidingscentrum 
  EQ Academy "school for emotional intelligence"

 • 2014 opzet van De MasterClass Ibiza een Journey of a lifetime. Een Ibiza retraite voor persoonlijke groei en leiderschap. 

 • 2016 Opleiding tot Gelicenseerd HeartMath Therapeut aan het Heartmath Instituut Benelux. 

 • 2020 De Vrouwentempel.
  Een dagretraite voor vrouwen, door vrouwen.

 • Cacao Ceremonies

 • Verbonden ademen

 • Regressie en trauma coaching

 • Psychedelische coaching

 • Truffel Ceremonies

 • Diverse opdrachtgevers in Nederland voor de begeleiding van teams en managers in: samenwerken, leidinggeven en communicatie.

 • Leerkrachten ondersteuning in afwisseling in de klas. Lessen in aandacht, op adem komen, wie niet pest wordt gezien, mindfulness.

   

Missie:

Creeër een betere wereld door te leren hoe je met Emotionele intelligentie het verschil maakt. 

 

Larissa;~ “Ik vergeet nooit meer alle wijze lessen die ik van de paarden heb geleerd en nog steeds leer. Daarnaast schuilt er in allen van ons een stukje “cowboy” waarbij paarden ons waardevolle inzichten en ontdekkingen kunnen brengen.

 

De Outback van Australië heeft mij geleerd dat alles wat je doet, met elkaar verbonden is. Zonder ontmoeting geen verbinding, zonder verbinding geen uitdaging.

Waar wij mensen vaak aan voorbij gaan, is voor paarden nou juist de essentie van hun bestaan”....    

Dagelijks werk ik binnen mijn programma's met de succesfactoren die paarden door de eeuwen heen hebben doen evolueren. Organisaties en individuen leren door op een ander niveau betrokken te zijn met elkaar. Het interactieniveau is waar wij vaak nog kanzen laten liggen, terwijl dit niveau voor het grootste gedeelte bijdraagt aan een veilig climaat. Een veilig climaat draagt bij aan open communicatie, gezamenlijke verantwoordelijkheid, initiatief en flexibiliteit.

Psilohuasca sessie
Wandelcoaching Randstad
Ibiza Retraite met paarden
Choco Bliss Psilohuasca Alphen aan den Rijn
Ibiza Retreat
Wandelcoach
Coachweek Ibiza
Larissa Gies Coach EQ
Equine Assisted Development
Volle Maan Meditatie & Cacao Ceremonie
p (horsewhispering)
Teamleadership Development
Leiderschapscoaching
Paardencoaching Ibiza
Paardencoaching Ibiza
Larissa Gies EQ Coach
teamcoaching emotionele intelligentie
Paardenkudde Veluwe
Natural Horsemanship Ibiza
Larissa Gies - Coach emotionele intelligentie
Inspirerende locatie
Met dochterlief
bottom of page