top of page

SCHOOL FOR EMOTIONAL INTELLIGENCE

Creating a better world by learning how Emotional Intelligence can make the difference.

Mindfulness & Stessmanagement Training voor (top)sporters

 

Diverse keren per jaar start de EQ Academy met een Mindfulness & Streesmanagement Training voor sporters. Deze training help sporters om met meer aandacht bij hun sportbeoefening te zijn, een betere focus te hebben en de signalen uit het lichaam te leren lezen. In deze bijeenkomsten krijg jij als sporter effectieve handvatten aangereikt die je begeleidt met:

 

 • het beter omgaan met blessures en tegenvallende resultaten waardoor de topsporter constructief door kan bouwen aan zijn/haar succes,

 • je minder laten afleiden door gedachten en gevoelens op momenten van stress,

 • meer concentratie in het huidige moment, een ontspannen alerte houding met focus op winnen,

 • de juiste balans tussen focus en ontspanning voor maximale fysieke en mentale efficiëntie,

 • minder op de automatische piloot en gefocust in het moment zijn

 • het reageren vanuit het nu

 • in 'the flow' komen

 

Door Mindfulness & Stressmanagement krijg je een andere relatie met je gedachten, je gevoelens en je fysieke staat. Je leert als het ware afstand van nemen zodat ze je minder raken en je situaties feitelijker kunt zien. Ook leer je meer ontspannen met dingen om te gaan, zodat je in uitdagende situaties je energie niet verliest maar effectief en krachtig blijft. Door deze sessies groeit je zelfkennis en je zelfvertrouwen en krijg je meer contact met jezelf waardoor je bewustere, betere keuzes maakt.

 

Onderzoek van het HeartMath Instituut heeft aangetoond dat meditatie veel effectiever is als de oefening niet op het hoofd, maar op het hart is gericht. Zo is er een oefening die dient als een buffer tegen stress. Of een oefening die ruimte geeft voor een nieuw inzicht op momenten dat een besluit moet worden genomen.

 

Mindfulness & Stressmanagement is dus een krachtige cominatie voor de preventie van stress, blessures en het vermindert de risico’s voor de ontwikkeling hiervan in een vroeg stadium. Deze trainingen brengt je weer in contact met je lichaam en je hart - de interne raadgever, die we te vaak negeren. Door balans in hoofd, hart en lijf presteren we gewoon weg het beste.

 

Als zelfstudie niet is gelukt

Het is jammer als je tijd hebt geinvesteert om (zelf) Mindfulness te leren en er dan achter bent gekomen dat je niet het gewenste resultaat hebt bereikt en dan misschien wel teleurgesteld bent gestopt. Om effectief Mindfulness & HeartMath te kunnen leren, is het belangrijk om de essentie en de finesses van de oefeningen te begrijpen. Dit bereik je alleen door de feedback en inzichten in een goede training.

 

Daarom is deze Mindfulness & Stressmanagement Training

speciaal voor sporters gemaakt.  

Informatie:

 

tijdens de sessies ontwikkelen en oefenen we o.a. de volgende thema's:
 

 • ademhaling en het effect op lichaam en geest

 • 100% in het moment kunnen zijn

 • bewust zijn van je omgeving zonder verlies van de flow

 • bodyscan

 • Inner balance

 • focus en de flow

 

Locatie:

Omgeving Alphen aan den Rijn - in overleg op locatie.

 

Wat is inbegrepen:

 • 5 sessis met gelijkgestemden

 • koffie/thee/fruitwater

 • mindfulness en HeartMath oefeningen 

 • HeartMath meting met rapport
   

 • *extra online programma ter ondersteuning met oefeningen om altijd en overal te oefenen

 • Apperatuur om te gebruiken op je 

 

*Je ontvangt een inlogcode voor het ondersteunende online programma. Met deze inlogcode heb je altijd en overal op je smartphone, tablet of ander device online toegang tot Mindfulness en Stressmanagement-oefeningen.

 

 

Anchor 2

Bodyscan

 

Een fijne, ongehaaste ochtend begint al de avond van te voren. Ga regelmatig op tijd naar bed zodat je de slaap krijgt die je lichaam en geest nodig heeft en je 's ochtends voldoende tijd hebt voor je ochtendrituelen.

 

De ochtend is het moment bij uitstek om deze oefening te doen. Lukt het jou om regelmatig contact met je hele lichaam te maken dan zul je je steeds bewuster worden en eerder herkennen wat er in jouw lichaam gebeurt.

 

Hoe vaker je deze oefening doet hoe gemakkelijker je de boodschappen die je lichaam geeft zult gaan ‘lezen’. Naast het doen van deze oefening zorgt dat in de natuur zijn en wandelen ervoor dat je je lekkerder in je lijf  voelt en je meer energie hebt tijdens de rest van de dag. Wees dankbaar voor je lichaam, want het is je voertuig in dit leven. 

 

 

Lichaamssignalen

 

Een goed lichaamsbewustzijn betekent dat je opmerkt hoe je zit of staat en hoe bijvoorbeeld je nek, je schouders of je benen voelen. Of dat je voelt hoe warm of koud je het hebt, waar er spanning of juist ontspanning zit in je lichaam. Tevens ben je in staat te waarnemen hoe je lichaam reageert op je gedachten, op wat je aan het doen bent of op je omgeving. Het betekent dat je je bewust bent van allerlei signalen uit je lijf die iets vertellen over hoe het met je gaat en wat je nodig hebt.

 

 

In contact met je signalen

Als je niet in contact bent met je lichaam ontstaat er een verdeeldheid tussen wat je waarneemt en wat je denkt. Je zet dan iets tussen jezelf en de ervaring. Als je je lichaamsbewustzijn verfijnt bevordert dit de samenwerking tussen je lichaam en je geest. Je zult meer dimensies van je intuïtieve vermogen kunnen ervaren en aanspreken. En je voelt je meer verbonden met jezelf en je omgeving. Als je te veel en te lang in je hoofd zit raak je uit balans.

 

Geniet van deze oefening.

 

bottom of page