top of page
Qigong ~ Metaal Element serie (5x)
Qigong ~ Metaal Element serie (5x)

do 17 okt

|

Aarlanderveen

Qigong ~ Metaal Element serie (5x)

Metaal is verantwoordelijk voor de manier waarop we omgaan met verdriet en tegenslagen. Ook regelt Metaal hoe we bewegen in bepaalde processen: het stellen van doelen, stappen zetten, bijsturen waar nodig, vasthouden aan grenzen, samenwerken met anderen en omgaan met onvoorziene veranderingen.

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken

Date, time and location

17 okt 2024, 20:00 – 14 nov 2024, 21:30

Aarlanderveen, Noordeinde 79A, 2445 XC Aarlanderveen, Nederland

About the event

In de Chinese geneeskunde worden lichaam en geest behandeld door het balanceren van de vijf elementen Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water.  In deze 5 serie van Qigong gaan we  met een vaste groep een mooie vijf elementen Qigong serie volgen. 

Qigong is wat de Chinezen een ‘interne kunst’ noemen. Het is een methode om de energiebanen in het lichaam te openen en de organen te harmoniseren en concentreren, zodat de vitaliteit en energie wordt versterkt. Hierdoor wordt lichaam en de geest versterkt, voel je je fitter en flexibeler. 

Het element Metaal  zal in deze herfst editie extra aandacht krijgen omdat dit element, hoort bij deze periode. 

Iemand met een Metaal element dat in balans is, kan meebewegen en loslaten waar nodig. Maar tegelijkertijd houdt die persoon de eigen waarheid en persoonlijke doelen en grenzen goed in het oog. Gezond Metaal is buigzaam, maar breekt niet. Overzicht houden over het grote geheel, ordelijk de benodigde stappen nemen, toegewijde discipline en toch een flexibele opstelling zijn typerende kenmerken van iemand met een sterk Metaal element. Gezond Metaal is veerkrachtig.

Elke donderdag avond komen we samen in Het Buitenhuis voor een sessie van 1,5 uur. In deze sessies ervaar je een combinatie van Qigong, thaise yogamassage, zelfmassage Tao Yin, ademtechnieken en meditaties.

Samen zetten we een fijne energie neer waarin we met elkaar verbinden in energie, zodat de lessen een serie worden waarin we met elkaar kunnen groeien in de oefeningen. Met elke week een stukje herhaling, vernieuwing en verdieping in de practice. 

Door het fysieke aspect maar ook de vertraging en verstilling kunnen deze sessies een positief effect hebben op: Rug-, nek- schouderklachten, stijfheid, vermoeidheid, hoge bloeddruk en versnelde hartslag maar ook mentale klachten zoals stress, slaapproblemen, depressie, burn-out en concentratieproblemen. 

Qigong sessies: elke donderdag avond 20 - 21:30

Periode:  17 oktober  -  14 november 

Aantrekken: kleding waarin je makkelijk beweegt 

Voor deze 5 reeks betaal je : € 92,50 

Na aanmelding (kies voor contant betalen in het betalingsscherm) daarna ontvang je van mij een tikkie voor het bedrag en is jouw plekje officieel gereserveerd. En zie ik je 5 september voor de eerste sessie van deze reeks. 

Voor vragen: 06-24404321 

Warme groet, Simone 

Share this event

bottom of page