top of page

SCHOOL FOR EMOTIONAL INTELLIGENCE

Creating a better world by learning how Emotional Intelligence can make the difference.

Hoofd-Hart-Lijf driehoek

Hoe werken hoofd en hart samen, welke invloed heeft emotie op ons lijf. Wil je maximaal presteren en effectief zijn is een betere verbinding tussen de drie elementen van belang. Biofeedback en het HHL leren je van de automatische piloot op de bewuste piloot te zijn.

 

Waarom doen we de dingen die we doen? Soms totaal ondoordachtzaam, of soms met een verkeerde intentie, door onrust in onszelf. Het HMB Program leert je een betere connectie te maken tussen het hoofd, het hart en het lijf. Alleen als deze drie zijn verbonden ben je in staat om naar jezelf te kijken, te voelen en te leren wat je te leren hebt. In iedere moeilijke situatie waarin je terechtkomt, wordt je in staat gesteld deze verbindingen te onderzoeken, te herkennen, te helen, te ontwikkelen en door te geven.

 

 

Wil je meer met je gevoel (emoties) en emotionele intelligentie doen? 
 

Dan zijn dit de eerste stappen waarin je jezelf kunt trainen. Dit biedt je een hele andere manier van kijken naar de effecten van je hoofd, je hart en het lijf op elkaar en op situaties en ervaringen. 

 

De gedachten en lichamelijke reactie die maakt dat je doet wat je doet, en dan dus ook wat je niet meer hetzelfde wilt doen. 

 

"Neem nou grenzen aangeven" Je hebt vaak niet eens in de gaten dat je het doet. Op de langere termijn ervaar je geestelijke, lichamelijke en emotionele stress. Consentreren lukt niet meer, je lijf doet niet mee en je hebt lichamelijke klachten. Of je bent snel geemotioneert of boos....

 

In een maatwerk programma bij de EQ Academy leer je omgaan met prikkels uit je lichaam. Eigenlijk niets neiuws, alles zit al in je, wij leren je vooral dat je het zelf kunt oplossen.

 

Je kunt vandaag al beginnen. 

Persoonlijk Leiderschap Programma.

 

Voor wie:  volwassennen, kinderen (vanaf 12 jaar), sporters (in combinatie met Lichaamswerk).


Waar: EQ Academy Midden in “het Groene Hart” van Aarlanderveen (30 km van alle grote steden).

 

Duur:

Varierent hoe snel je het programma oppakt. Meestal 6 tot 8 sessies.

 

  • Iedere sessie duurt tussen de 1,5 en 2 uur per keer. 

 

Prijs opleiding Persoonlijk Leiderschap -

EQ Academy €1.240,-

 

Inbegrepen:
Koffie, thee en online handouts. 

 

Niet inbegrepen:
21% btw

Geïnteresseerd in deze opleiding?

Dan spreken wij graag af om nader kennis te maken.

 

 

1. Herkennen van emoties. Dit wordt getraind door het uitpakken van emoties en gedachten. Dit doe je door te stoppen met wat je doet als je emoties herkend (boosheid, angst, teleurstelling, verdriet, afwijzing, pijn) en jezelf te vragen "wacht eens even, wat gebeurt hier? Wat voel ik? Wat denk ik? En wat betekent dit allemaal voor mij?" 

 

2. Merk je kwetsbare kant op en merk je krachtige kant op (je leeft bewuster en vollediger als je leeft vanuit je beide). Een leven vanuit alleen kracht is uit balans een leven alleen vanuit emoties ook. 

 

3. Wees een waarnemer van jezelf en wat je voelt. Leer te kijken naar hoe deze gevoelens bijdragen, afleiden, verbeteren, of je uitdagen. 

 

4. Wees ervan overtuigd dat bewustwording en jezelf te openen voor gevoelens de eerste stap is in het doen.  

 

5. Train jezelf om je emoties te voelen via sensaties en signalen vanuit je lichaam.  (hulpbron = Mindfulness bij zelfbewustzijn) 

 

6. Wees nieuwsgierig en moedig, blijf van binnenuit (intrinsiek) gemotiveerd om je EQ te ontwikkelen (doe het voor jezelf en niet voor anderen). 

 

7.  Leer beter communiceren door de ander te vertellen wat je er gebeurt (wat je voelt) en wat het met je doet. 

 

8. Onderzoek zonder direct oordeel. Oordelen brengt je terug bij oude gewoonten en patronen waardoor je in je valkuil stapt.
Kijk met een open blik. 

 

9. Zit in stilte voor minimaal 10-15 minuten per dag en doe aan introspectie. Het doen van een dergelijke reflectie is een belangrijke stap in het beoefenen en trainen van het EQ.  

 

10. Deel wat je ontdekt. Creëer, onthoud en krijg helder in je verhalen (gesprekken) hoe je gekoppeld bent aan bepaalde emoties, stemmingen en gevoelens ... 

 

11. Gun jouw EQ de tijd in bewustwording (tel tot 10). Hierdoor vertraag je jezelf en het mechanisme om in een oud patroon te stappen en oude fouten te herhalen. Geef jezelf de tijd je emotionele “landschap” te ontdekken voordat je reageert. 

 

12. Ervaar dat je wellicht geen invloed hebt op het externe proces, maar wel invloed hebt op het interne proces. 

 

13. Laat gevoelens meetellen in het maken van keuzes. 

 

14. Wees optimistisch (blijf positief). 

 

15. Stel nobele (eerlijke) doelen voor jezelf.  

 

16. Het vermogen om vooruit (in consequenties) te denken en dit toe te passen, stelt je in staat om je keuzes te beoordelen, te anticiperen, te reageren, en jouw bedoeling te volgen. Vooruit denken is het kunnen verbeelden wat de voordelen en nadelen zijn van onze acties.  

Iedereen kiest altijd gedrag waarvan hij/zij denkt dat hen de hoogste opbrengst oplevert. Persoonlijk Leiderschap (Authentiek Leiderschap) begint met de opbrengsten in kaart te brengen. 

 

Hulp nodig?

 

Door pijnlijke en traumatische ervaringen in het verleden creëer je overlevingsmechanismen die samen met overtuigingen bepaalde patronen in stand houden. (Lees deze zin gerust nogmaals...
 

We zijn immers niet gewend om anders te kijken naar innerlijke processen omdat we onszelf daar simpelweg niet de tijd voor geven en/of gunnen. Tijd voor verandering is aangebroken, ineens vallen de zaken niet meer op hun plek. Signalen uit je onbewuste brein zijn toe aan een nieuwe vorm. Gelukkig staan, rust vinden en balans in hoofd(denken) en hart(voelen) bovenaan op je wensenlijst. 

 

Vaak uit zich dit in onrust, lusteloosheid, slecht slapen, druk of een beklemmend gevoel in je lijf, geïrriteerd zijn, frustratie, een eindeloze gedachtestroom, emotionele reacties en nog vele andere vormen. 

 

Natuurlijk kun en hoef je dit niet alleen te ontwikkelen. De EQ Academy heeft de EQ Toolbox ontwikkeld en in het PLP (Persoonlijk Leiderschap Programma) leer je d.m.v. de diverse stappen hoe een gezonde balans in hoofd-hart-lijf je een gelukkig mens maakt.

 

Informeer naar de mogelijkheden.

bottom of page