top of page

SCHOOL FOR EMOTIONAL INTELLIGENCE

Creating a better world by learning how Emotional Intelligence can make the difference.

Wat is Biofeedback? 

 

Biofeedback is een methode waarbij lichaamssignalen gemeten en heel helder en duidelijk teruggekoppeld worden. De lichaamssignalen zeggen iets over de staat waarin het zenuwstelsel zich bevindt. Via biofeedback kan de basisspanning (stress niveau) onderzocht worden, evenals het vermogen tot ontspanning en het vermogen tot herstel na spanning. Doordat biofeedback lichaamssignalen duidelijk en transparant zichtbaar maakt, ontstaat een dynamisch proces waarbij je leert welke strategie effectief is om het leerdoel, - bijvoorbeeld beter ontspannen- te bereiken.

 

Je leert steeds in staat zijn jouw eigen optimale spanningsniveau te bereiken op het moment dat er een prestatie van je gevraagd wordt. De EQ Academy gebruikt twee methodes voor biofeedback.


1. Met elektronische apparatuur

Met behulp van een speciaal daarvoor ontworpen apparaat wordt de biofeedback zichtbaar gemaakt op een beeldscherm.

 

2. Met paarden

In contact met paarden wordt je emotie gespiegeld door het paard. Niet alleen 'leest' het paard de gemoedstoestand, het paard reageert hierop waardoor je weer reageert. Het paard laat dus zien hoe jij in contact met anderen jezelf kunt blijven en optimaal kunt presteren op het gebied van zelfkennis, keuzes maken en motivatie. Kijk ook voor meer informatie bij "waarom paarden".

 

In de opleidingen van de EQ Academy ga je samen met een EQ Coach, lichamelijke (stress)signalen leren herkennen waardoor je ze kunt reduceren en beter leert beheersen. 

 

Onderzoek heeft aangetoond dat het hart een sleutelpositie heeft in ons emotionele systeem. Wetenschappers hebben ontdekt dat het hart niet alleen reageert op emoties maar dat signalen die gegenereerd worden door het ritme van het hart een belangrijke rol spelen in de kwaliteit van onze emoties.

 

Hartsignalen hebben dus een behoorlijke invloed op onze perceptie en de cognitieve (leer)functies van ons brein. Ander onderzoek heeft aanwijzingen gegeven dat het hart een sleutelrol speelt bij onze intuïitie. Concentratie, leren, presteren, creativiteit en intuïitie kunnen stuk verbeteren als je leert hoe je de technieken voor hartcoherentie gebruikt.

 

Iedereen kan leven vanuit het hart. Deze training/coaching werkt aan het herstellen van de balans in je lichaam – tussen spanning en ontspanning. Je leert hoe het ritme van je hart verandert en welke invloed ademhaling, stress en emoties hebben op dit ritme. 

 

In onderstaand filmpje zie je hoe ons hart van invloed is op ons dagelijkse welbevinden, onze gezondheid en onze prestaties.

 

Maak nu kennis met Biofeedback (middels electronische metingen) betaal slechts € 45,- ter kennismaking. Je zal direct al effectieve handvatten en een positief resultaat bereiken. 
Stuur je gegevens via nderstaand contactscherm of bel voor een afspraak naar: 0172-854525 (laat eventueel een bericht achter op de voicemail en wij bellen je terug).

 

EQ Academy Coaching tools

Training Hartfocus (coherentie)

"Met het hart op de juiste plek"

 

Hartcoherentietraining leert je met je hart om je hersens te beïnvloeden. 

 

Met behulp van biofeedback maken we inzichtelijk wanneer je een harmonieus hartritme patroon (hartcoherentie) hebt.

 

Het doel van deze training:

  • beter leren luisteren naar gevoel en intuïtie

  • bewustwording van stresspatronen

  • De hart-brein verbinding

  • stress reduceren

  • stress management

  • het onbewuste, bewust maken

  • gezonder en vitaler leven

  • lichamelijke klachten verminderen

 

Duur:

Minimaal 5 sessies (Individueel) elke sessie duurt maximaal: 1.5 uur 

 

Training Hartfocus/coherentie voor organisaties en groepen, neem contact op met ons kantoor.

 

Investering:
€ 495,- 

 

 

Waar:

EQ Academy in Aarlanderveen.
 

Interesse:

Neem dan  contact met ons op.

Kantoor:   0172 85 45 25

Mobiel:     06 55 89 54 94 

of via onderstaand contactscherm.

 

Een mail sturen kan naar:
info@eqcompany.com

 

bottom of page