top of page
Modern Sjamanisma

SCHOOL VOOR EMOTIONELE INTELLIGENTIE 

Creëer een betere wereld door te leren hoe emotionele intelligentie het verschil maakt

Modern Sjamanisma

Kom beter in contact met je eigen natuur en kracht door (Modern) Sjamanisme.

Ik zie het Moderne Sjamanisme niet anders dan “Oude kennis en wijsheden op hedendaagse wijze ingezet”. 

De belangrijkste elementen waarvan ik gebruik maak zijn:

  • het ritme van de aarde (frequentie)

  • de natuur

  • je eigen natuur (intuïtie, bioritme)

  • muziek (frequentie)

  • rituelen en ceremonies

  • meditatie

  • symbolen

  • kritische vragen stellen

  • voeding (alles wat je tot je neemt)

  • creativiteit

 

mike-marquez-SPeI1VLNqyY-unsplash (1).jp

Van oorsprong is het Sjamanisme een oude krachtige spirituele levenswijze en heling methode. 

 
Het woord Sjamaan komt van de Tungus-stam in Siberië en betekent “iemand die in het donker ziet” of “hij/zij die weet”.
Sjamanen, mannen en vrouwen, zijn de genezers, dokters, priesters, psychotherapeuten, verhalenvertellers, begeleiders van ceremonies en de zieners. Ze werden gezien als degene die zorgt voor de harmonie tussen de mensen, de gemeenschap, de dieren, de elementen van de natuur en de spirituele wereld.

Volgens het Sjamanisme zijn er twee oorzaken van lichamelijke, emotionele of mentale ziekte of pijn. Iemand heeft iets te veel (intrusions) of iets te weinig (zielsverlies of krachtverlies). 

Heel wat mensen om ons heen lijden aan emotionele onbalans, stress, depressiviteit, noem het maar op. De meeste mensen denken bij de eerste signalen en lichamelijke klachten meteen aan medicatie om de symptomen van de klachten of ziekte te bestrijden. Toch kun je naast (of in plaats van) het slikken van pillen ook kiezen voor een begeleide zoektocht naar diepere oorzaken. Hier draait het om in het sjamanisme. 

Geloof jij dat ziekten het gevolg zijn van gewoon pech en puur toeval? Waarschijnlijk niet, maar dit is wel precies wat doktoren ons vertellen. 

In het sjamanisme gebruikt men een hele andere aanpak.

In het sjamanisme, en zo ook bij medicijnmannen en vrouwen gaat het om de heelheid en is het uitgangspunt altijd integraal en dus holistisch. Als geen ander weten zij dat als je het ene aanraakt het andere beweegt. Dus alleen maar naar neurochemie kijken is net eenzijdig als een pil tegen buikpijn nemen als je niet weet waarom je buikpijn hebt.

Dit verhaal bevestigd wat de sjamaan al heel lang praktiseert en wat in onze westerse wereld  steeds meer mensen beginnen in te zien: het gaat in werkelijke geneeskunde niet om specialisme, maar om holisme (de hele mens).


De sjamaan in mezelf
Ik ben geen sjamaan omdat ik de één of andere sjamanistische opleiding heb gevolgd, maar omdat ik mij in hart en ziel heel verbonden voel met de sjamanen en hun oeroude wijsheden. En hoewel ik als meer dan 25 jaar weet dat ik sjamaan en healer ben vind ik het nog steeds heel lastig om dat volledig toe te geven en volledig te leven. Het is me al heel vaak bevestigd door mijn cliënten en andere sjamanen dat ik toegang heb tot oude wijsheden en dat ik een krachtige sjamaan ben. Ook weet ik daarme gelijk dat er veel sjamanen zijn, meer dan we denken en misschien ben jij er zelf wel één.

 

Datum: zondag 12 mei 15:00 uur tot woensdag 15 mei 16:30 uur