Oprichtster Larissa Gies

 

Larissa groeide op tussen de paarden. Het leren luisteren naar paarden en hun eigen manier van begrijpen en contact maken met ‘de ander’ intrigeerde Larissa vanaf jonge leeftijd. Door het werken met paarden in de Australische Outback, dat zij verrichtte tijdens haar vijf jarig verblijf in Australië, leerde Larissa meer over de communicatievormen die paarden zo intrigerend maar vooral succesvol maakten.

 

Spoedig werd Larissa duidelijk dat paarden efficiënt en voorspelbaar gedrag tonen

om grenzen aan te geven, angst en ergernis te uiten maar ook ontspanning of affectie uit te drukken. Tijdens het waarnemen van de wilde paarden in de uitgestrekte Outback van Australië, kreeg zij haar eerste belangrijke inzichten die zij gebruikte voor de ontwikkeling van de diverse coaching en trainingsprogramma’s. In een later stadium is zij deze ‘ontmoeting’ de code voor synergie tot leidinggeven, samenwerken en communiceren gaan noemen. Deze onderdelen vormen nu nog de basis van alle sessies binnen de organisatie.

 

“Tijdens deze periode voelde en wist ik dat deze kennis een belangrijke bijdrage zouden gaan leveren aan het veranderen van ontwikkeling van mensen”. Vanaf dat moment gebruikte ik alleen nog maar deze methode om de ‘cowboys’ in de Australische Outback op een efficiënter en vriendelijker manier met hun paard en elkaar om te laten gaan. Synergie tussen hoofd en hart is een kwaliteit die paarden al miljoenen jaren succesvol maken. Hun feedback gaf ons de mogelijkheid om te leren over onszelf en elkaar, of de dag succesvol was, of het einddoel werd bereikt, of iedereen ‘s avonds zonder kleerscheuren weer thuis kwam, maar vooral of iedereen gelukkig was met zijn of haar plek en werk”. 

 

Na vijf jaar eenmaal terug in Nederland heeft Larissa deze succesvolle werkmethode met paarden kunnen integreren in ontwikkelprogramma’s voor individuen en teams.

Sinds 2001 is haar bedrijf Paard & Trainingen actief in de zakelijke markt waarbij zij samen met haar collega’s organisaties kennis laat maken met paarden, hun gedragingen en wat mensen hiervan leren kunnen.

 

Inmiddels staat er een gevarieerd programma klaar voor een ieder die meer uit zijn/haar organisatie of functie wil halen, persoonlijk talent verder wil ontwikkelen en zijn of haar managementstijlen wil ontdekken en verdiepen.

 

Daarnaast begeleidt zij als EQ Coach mensen individueel in hun persoonlijke groei.

 

 Larissa;~“Ik vergeet nooit meer alle wijze lessen die ik van de paarden heb geleerd en nog steeds leer. Daarnaast schuilt er in allen van ons een stukje “cowboy” waarbij paarden ons waardevolle inzichten en ontdekkingen kunnen brengen”.Larissa studeerde aan de Hogeschool van Amsterdam de opleiding SPW met o.a. de vakken:Sociologie, psychologie, omgangskunde, supervisie, intervisie, counseling en coaching, filosofie, sport & spel en methodiek.

 

In het bedrijfsleven volgde zij zowel in Australië als later in Nederland diverse trainingen en opleidingen:- Horse Management, Cattle Management, Horse Program Manager| Natural Horsemanship,- Train de Trainer, Sales Training, Training Maturaty stages Tuckman, Horse Behaviour and communication (Canada).

 

Larissa is oprichtster van Paard & Trainingen (2001) waar zei werkzaam als procesbegeleider binnen (team en management)trainingen en coaching voor organisaties en individuen. Daarnaast is zei oprichtster van de HRM Academy (2009) waar zei nu als opleider werkzaam is en twee keer per jaar een selectieve groep mensen opleidt tot EAD Coach. Sinds 2009 heeft Larissa de HRM Group opgericht met als zelfde doel als een paardenkudde, elkaar te inspireren, van elkaar te leren, te helpen en ontwikkelen. De HRM Group werkt samen aan diverse projecten als trainingen, onderzoek en innovatie m.b.t. EAD (Equine Assisted Development) In 2014 werd deEQ Academy opgericht waar zij samen met haar team een gevarieerd programma aanbied op het gebied van Emotionele Intelligentie. 

 

Haar missie

Larissa Gies

 

  • 1968 geboren in Zutphen - NL

  • 1992 opleiding SPH

  • 1993 opleiding counselor/coach

  • 1993-1998 werkzaam in Australie 
     

Missie:

Creating a better world by learning how Emotional Intelligence can make a difference.

 

 

Larissa;~

De Outback van Australië heeft mij geleerd dat alles wat je doet, met elkaar verbonden is. Zonder ontmoeting geen verbinding, zonder verbinding geen uitdaging. Waar wij mensen vaak aan voorbij gaan, is voor paarden nou juist de essentie van hun bestaan”

 

EQ

ACADEMY

Follow us

  • Facebook Black Square
  • Twitter Black Square
  • Google+ Black Square
  • Blogger Basic Black

Kantoor 

Noordeinde 79A 2445 XC

AARLANDERVEEN 

+31 (0) 172 85 45 25

info@eqcompany.com

Contact

open
24/7

© 1999- 2019  by  EQ Company   -  Gies consultancy  -  BTW nummer: 183417343B01  -  K.v.K. 28098701  -  IBAN: NL78INGB0009677082  -  BIC: INGBNL2A

Algemene Voorwaarden - klachten